به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، شانس بقای کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی مادرزادی بنا بر کشوری که در آن به دنیا آمدهاند، تفاوتهای چشمگیری دارد.
این نتیجه بر اساس تازهترین مطالعه جهانی بار بیماریهاست که اطلاعات خود را از بیش از ۱۹۵ کشور جمعآوری کرده است. محققان انجمن بیماریهای مادرزادی قلب در آمریکا با همکاری محققان بیش از ۴۵ موسسه بهداشتی دنیا توانستند وضعیت تشخیص و درمان این نوع بیماری را ارزیابی و کشورهای مختلف را با هم مقایسه کنند.
این مطالعه سال ۲۰۱۷ میلادی انجام شده است اما نتایج آن اخیرا در نشریه پزشکی معتبر لنست (Lancet) منتشر شده است.
بنا به گفته محققان، «در گذشته، به دلیل کم بودن منابع، از نظر جغرافیایی امکان بررسی وضعیت جسمی کودکان مبتلا به بیماریهای مادرزادی قلب در طول زندگیشان وجود نداشت و این اولین بار است که با استفاده از تعداد زیادی از منابع معتبر در سراسر جهان، این مشکل بررسی شده است.»
در این بررسی محققان به نتایج زیر دست یافتند:
- از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷، مرگ ناشی از بیماریهای قلبی مادرزادی ۳۴,۵ درصد کاهش داشته است.
- نزدیک به ۷۰ درصد از مرگهای این مشکل جسمی در سال ۲۰۱۷، در میان نوزادان کمتر از یک سال رخ داده است.
- کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی مادرزادی که در کشورهای کمدرآمد زندگی میکنند و از طبقه اجتماعی پایینی برخوردار هستند، بیش از کودکان دیگر در خطر مرگ قرار دارند و هر چه شرایط زندگی این کودکان بدتر باشد، نرخ مرگومیر آنها بیشتر است.
- حدود ۱۲ میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماریهای قلبی مادرزادی مبتلا هستند که این رقم در مقایسه با سال ۱۹۹۰ میلادی، ۱۸,۷ درصد بیشتر است.
نظر شما